Allt för din inomhusmiljö

Hemma i din bostad är oftast där du tillbringar den största delen av din tid varje dag. Vi vill att du som hyresgäst ska ha en bekväm inomhusmiljö att vistas i med välfungerande utrustning, tillfredsställande underhåll och behaglig luft- och vattentemperatur.

Inomhustemperatur

Våra termostater håller en lämplig inomhustemperatur om 20 °C. Viss tillfällig avvikelse kan förekomma kring höst och vår, då termostaterna ibland har svårt att hänga med på grund av kraftigt skiftande utomhustemperatur mellan dag och natt. Om du misstänker en fuktskada, eller fel på ventilation eller termostater, ska detta anmälas till oss så att vi kan avhjälpa felet.

Vatten, ventilation och värme

I de flesta av våra fastigheter ingår vatten och värme i hyreskostnaden. Det finns undantag så som radhusen på Gök- och Lärkgatan samt Akela. Här är det individuell mätning och den faktiska kostnaden läggs på nästkommande faktura.

Alla hyresgäster kan se över sin konsumtion av varmvatten och värme och påverka fastighetens uppvärmningskostnader, vilket i sin tur påverkar hyresnivån. Några tips är att inte låta kranen rinna under diskning, att vädra kort och intensivt, att hålla ventiler rena från damm och fett, samt att anmäla om tätningslister kring fönster och dörrar behöver bytas.

Golvbrunn

Golvbrunnen är till för att avleda vatten i badrummet. I samband med duschning händer det att exempelvis hår följer med ner i brunnen. Ett och annat hårstrå rinner oftast ner i avloppet medan större mängder lätt kan fastna på vägen. Med regelbunden rengöring av golvbrunnen är det ganska enkelt att undvika stopp.

Säkringar

I bostadens gruppcentral finns säkringar vars syfte är att förhindra elektrisk överbelastning. Överbelastning kan ibland förekomma om mängden ström i ledningarna är för stor, vilket orsakar kortslutning. Om säkringen löst ut, dvs proppen gått, är det viktigt att du funderar över vad det är som orsakat problemet innan du byter säkring. Kanske har du för många köksapparater igång samtidigt? Om du byter säkring innan felet åtgärdats är risken stor att nästa säkring också går.

Behöver du göra en felanmälan?